Yacutinga Eco Resort

Links: yacutinga lodge     video
Localització: 25º 33' 55'' S, 54º 04' 34''O, Andresito, Misiones , Argentina.
Any: 2011
Superfície: 570 hectáreas
Co-autors: Carlos Sandoval.
Descripció:
L'exuberància de la selva i els seus diversos nínxols ecològics. Des del poderós riu Iguazú i l'encantador Rierol de Sant Francisco fins al bosc tropical o el gran palmar. La biodiversitat dels pantans i estanys i els bambús gegants que arriben a les copes d'arbres centenaris han inspirat la creació d'aquest projecte. A partir d'aquestes úniques condicions i aprofitant l'entorn i la infraestructura creada per Yacutinga Lodge, el Pla Director proposa nou concepte en el desenvolupament de sòl residencial: La possibilitat de viure en una zona selvática amb totes les comoditats, sense atemptar contra el medi ambient. Aquest és el repte del Projecte Ecobijo Sostenible.

-50 úniques parcel·les d'1 ha (2,5 acres), envoltades de naturalesa.
-Extensió dels actuals camins vehiculars i senders per als vianants per crear un eco-circuit per a transport no contaminant. El Lodge com a principal punt de referència existent i el nucli logístic.
- Miradors inserits en el decurs de senderes i camins per permetre moments de relax mentre es contempla l'impressionant entorn.
-Àrees destinades per a usos privats i unes altres per a les activitats públiques conviden a gaudir d'experiències úniques en la selva, sempre a l'entorn d'una propietat segura i controlada.
-Un projecte sostenible: cobertes verdes amb recollida d'aigües per a sanejament, aigua potable d'alta qualitat en tota la propietat, recollida selectiva de residus i reciclatge per compost, energia geotèrmica per a climatització, selecció de materials de construcció de baix impacte. Eco-Gestió de l'energia, 3 centrals hidroelèctriques i horta solar per proveir energèticament el conjunt, i els més moderns conceptes d'energies alternatives aplicades al camp residencial.