IJC Josep Carreras Leukaemia Research Institute

Location: Research campus of Germans Trias i Pujol Hospital  (Can Ruti) Badalona, Barcelona
Year: 2017
Built area: 10.508 sqm
Budget: 10.769.382 €
Collaborators: Olga Barrier, Architect ; Marta Puig , Architect; Angel Obiol, Structural Design;  Francesc Xairó i Associats , Technical architects;  JG Ingenieros, Installations.
Description: New construction. Building designed for R+D+i, headquarters of the Josep Carreras Leukemia Research Institute. It consists of a semi-basement, for parking lots, of 3,645.27 m2, which occupies most of the plot, warehouses and technical facilities; a ground floor with a covered central courtyard, intended for general uses and three storeys for research laboratories, offices of researchers, technical rooms and meeting spaces. On the rooftop is located the rest of the technical facilities of the building. The plot has an area of 4.550m2. The building is organized around a courtyard - central atrium, covered on the upper floor, which organizes and connects all activities.